Muntar a cavall: una teràpia saludable

Muntar a cavall és una teràpia saludable

Comparteix

Compartir en facebook
Compartir en linkedin
Compartir en twitter
Compartir en email

Muntar a cavall: una teràpia saludable

Aprendre a muntar a cavall en un entorn natural com el d’ Activitats Garrotxa pot aportar-nos salut i benestar. Aquest tipus de teràpia es coneix també com equinoteràpia, i s’utilitza per ajudar a persones malaltes a superar les seves enfermetats.

D’aquesta activitat terapèutica en va començar a parlar Hipòcrates a la Grècia clàssica. A partir del segle XVII es comença a utilitzar aquest contacte directe al trot amb els cavalls. Un mètode per a suavitzar els efectes adversos de la malaltia de la gota.

Va ser a partir de la dècada dels 50 en la que la equinoteràpia va començar a ser un mètode pal·liatiu més estès. Muntar a cavall és va convertir en una forma terapèutica de contacte directe amb la naturalesa. Una relació saludable entre la persona i el moviment del corcel.

Muntar a cavall a la Garrotxa com a activitat beneficiosa

La equinoteràpia és beneficiosa per a millorar l’estat d’ànim. El contacte amb els cavalls ajuda a superar problemes emocionals. Muntar a cavall ajuda a millorar la psicologia de les persones. A nivell físic, pot ajudar la rehabilitació de la mobilitat corporal i a la seguretat a l’hora de millorar la coordinació de moviments de pacients que hagin sofert un accident.

La equinoteràpia pot ser molt beneficiosa a nivell físic en malalties com l’esclerosi múltiple, la distròfia muscular o l’espina bífida. A nivell psicològic, muntar a cavall és una teràpia recomanada en casos d’autisme, problemes de conducta o experiències traumàtiques severes.

Lava Parc: passió pels cavalls

Dormir a la Garrotxa pot ser una oportunitat per a estar en contacte amb els cavalls. El Càmping Lava és el càmping a la Garrotxa més popular gràcies a l’atractiu natural de la zona en el qual se situa. Es troba a Santa Pau, un poble de la província de Girona conegut pel seu origen medieval.

Una zona volcànica situada en el sud-est d’Olot, de gran interès ecològic i que podreu descobrir a través de les visites guiades que organitza Lava Parc, un parc temàtic que es troba en el mateix recinte que el Càmping Ecològic Lava.

Aquestes visites guiades de l’entorn rural de la zona es realitzen de formes diferents, al mateix temps que atractives. Us imagineu descobrir un entorn natural únic en la península ibèrica en carruatge? Lava Parc us ofereix la possibilitat de realitzar una passeig amb carro de cavalls per la Fageda d’en Jordà. Els carruatges per la Fageda us esperen a Activitats Garrotxa.

Si el vostre desig és muntar a cavall en grup per a descobrir-la, disposareu també d’aquesta possibilitat. Lava Parc és una granja escola que estima els animals, i especialment, als cavalls. Pel que podreu triar l’opció que més us agradi.

El trenet: una pausa abans de continuar muntant a cavall

Lava Parc us ofereix també una opció de turisme i relax molt atractiva: descobrir els volcans de la Garrotxa en trenet. Una vegada hàgiu finalitzat la sessió de muntar a cavall, els volcans de la zona de Santa Pau i Olot us ajudaran a prendre aquest selfie que desitgeu penjar en les vostres xarxes socials. Un entranyable passeig en trenet per l’entorn dels volcans Croscat,el Torn, el Pomareda i el Martinyà.

Lava Parc i Activitats Garrotxa: oci i diversió per a la família

Visitar granges és una opció educativa a tenir en compte en la formació dels nostres fills. A més de la teràpia amb cavalls, la granja d’animals i l’hort ecològic ajuden a transmetre valors de respecte i conservació de la biodiversitat i el medi ambient. Lava Parc i Activitats Garrotxa ofereixen aquesta opció per a poder compartir amb la família moments inoblidables.

Mes noticies

Obrir xat
1
Tens dubtes?
Hola! Et podem ajudar en alguna cosa?