La Garrotxa t’obre les portes al meravellós món del cavall

Comparteix

Compartir en facebook
Compartir en linkedin
Compartir en twitter
Compartir en email

La Garrotxa t’obre les portes al meravellós món del cavall

Des de fa anys a la Garrotxa compartim la vida amb aquestes criatures tan belles. Els cavalls i els ponis formen part de la nostra cultura i vida diària i no podríem ser més feliços de tenir-los amb nosaltres. Des de passejos per la muntanya fins a rutes amb carro. Són animals fidels, obedients i lliures que gaudeixen de la companyia dels humans tant com nosaltres gaudim de la seva. Avui compartirem amb vosaltres dades curioses dels cavalls, perquè els conegueu amb més detall.

Els cavalls, juntament amb els gossos, són dels animals més propers a l’humà i per això els podem conèixer tan profundament.

Dades curioses a conèixer dels cavalls

1- Igual que els conills, la dentadura dels cavalls creix permanentment, és per això que els cavalls masteguen herba durant tantes hores, per poder llimar les dents i evitar ferir-se.

2- Els cavalls són animals que gaudeixen amb la companyia tant d’altres animals com de les persones. Són animals molt sociables, i poden arribar a tenir depressió si se’ls priva de companyia. També volem destacar la seva intel·ligència emocional: pot detectar l’estat d’ànim de les persones només sentint-les o detectant la seva respiració o el bateig del seu cor.

3- Una de les faccions que més ressalta dels cavalls són els ulls. És dels animals que té els ulls més grans, juntament amb les balenes, les foques i els estruços. Els permet tenir una visió panoràmica i monocular. ¿Que vol dir això? Que poden veure coses diferents al mateix moment pels dos ulls.

4- La visió dels colors del cavall és semblant a la dels gossos, poden detectar molts dels colors encara que no tots, i tenen dificultats diferenciant entre el vermell i el verd.

5- La proximitat del nas amb el cervell ha fet que desenvolupin un sentit olfactiu molt sensible i molt agut. Aquesta sensibilitat els afavoreix en moltes situacions, per exemple per buscar aliment, per buscar aigua (inclús si aquesta es troba sota l’aigua).

6- Un poltre és capaç de córrer al cap de poques hores de néixer, ja que el seu període d’adaptació, a deferència dels gossos, és molt curt. Molt aviat coordinen les extremitats i poden córrer o fugir de situacions.

7- Els cavalls ja adults poden arribar a 88 km/h (aquest és el rècord establert), però la mitja de velocitat és de 44 km/h

Com veieu, els cavalls estan plens de sorpreses i de curiositats que us convidem a conèixer a Activitats Garrotxa.

Més curiositats sobre els cavalls

A continuació us mostrarem com podem distingir els estats d’ànim del cavall, en el cas que vulguem muntar o tenir contacte amb ell:

Si les orelles del cavall estan alçades i en moviment vol dir que està en estat d’alarma natural. És un estat normal per a ell, i no ens hem de preocupar.

Si les orelles estan amb poca força o caigudes poden ser tres estats d’ànims. En el primer cas l’animal pot estar cansat o trist, per això es recomana parar a descansar si és el cas. Pot significar també, que detecti un rival més fort que ell i estigui demostrant submissió. I l’última opció és que el cavall pot estar malalt.

Si les orelles estan alçades cap endavant, això ens vol dir que l’animal sent desconfiança a algú o alguna cosa que desconeix. Hem de tenir precaució, ja que no sabem com pot reaccionar el cavall.

Si les orelles estan cap endarrere, més del normal, el cavall sent por. Els cavalls més joves normalment tenen aquesta postura quan comencen a ser muntats, però amb el temps s’acostumen. Si el cavall se sent d’aquesta manera, podem tranquil·litzar-lo amb carícies o intentant ser menys exigents amb ells.

Les orelles a prop de la nuca pot indicar agressivitat, i encara que és estrany en un cavall, pot sentir-se intimidat per una persona o animal.

I l’última postura i de les més gracioses és quan situen una orella davant i una altra darrere. Això demostra dubte. Quan un genet intenta explicar alguna cosa nova al seu cavall, la posició de les orelles demana que sigui explicat de nou.

Els cavalls són animals que mereixen ser entesos i respectats, és per això que us convidem a La Garrotxa. Podreu conèixer personalment a aquestes meravelloses criatures que tant s’assemblen a nosaltres i us animem a crear un vincle únic amb aquests animals.

Mes noticies

Obrir xat
1
Tens dubtes?
Hola! Et podem ajudar en alguna cosa?