Rutes a cavall per La Garrotxa

Comparteix

Compartir en facebook
Compartir en linkedin
Compartir en twitter
Compartir en email

Rutes a cavall per La Garrotxa

T’agraden els cavalls? Un animal tan noble i majestuós com el cavall, és difícil que no agradi a algú. Per això, estar tan a prop d’ells com quan es fan rutes a cavall per La Garrotxa, és una experiència inoblidable. Als cavalls els hi agraden les persones, són animals molt sensibles, càlids i emocionals. Tenen un sisè sentit, com els hi passa als gossos, per captar els estats d’ànim.

En som conscients de que és un animal que, tot i la seva fortalesa física, se li ha de tractar amb carinyo i respecte. Ells ho noten i són molt agraïts. Per això, volem parlar una mica més de l’experiència de muntar un cavall, i de passejar a lloms d’un d’ells per les terres volcàniques de La Garrotxa. Cal conèixer una mica més en detall en què consisteixen aquestes rutes i què fa tan especials als nostres cavalls. Aquí t’explicarem alguns detalls sobre les diferents races de cavalls i en què es diferencien uns dels altres.

Rutes a cavall per La Garrotxa

L’espècie Appaloosa, el cavall de la Pippi Langstrum

Al Lava Parc tenim cavalls Appaloosa, una raça de cavall originària de l’Oest dels Estats Units, considerada de les més antigues. En realitat, són els descendents dels cavalls de la tribu índia Nez Perce, que estaven en perill d’extinció fins que al 1938 es va crear una associació a Idaho per preservar-los, l’Appaloosa Horse Club. És a aquest Club de Idaho que li deu el seu nom actual, cavall Appaloosa.

Es caracteritzen pel seu llom motejat o “pigós”, les seves orelles petites i uns grans ulls. El cavall Apaloosa més famós del món és, sens dubte, el “Pequeño Tío”, que era el cavall de llunars de la mítica Pippi Langstrum. És un cavall que ens agrada molt, no només pel seu pelatge motejat i els records d’infantesa per alguns dels nostres visitants. A més d’això, és una raza molt popular, que destaca per ser àgil, intel·ligent i noble. Nosaltres no ens cansem de mirar-los, perquè son realment macos.

Els cavalls pigallats són l’altra raça d’origen turcman que ens acompanya a les nostres rutes. Habitualment són de color marró, d’un únic color i tenen un coll força llarg. Són dos tipologies de cavalls diferents, que en agraden molt i es caracteritzen pel seu caràcter sociable i tranquil. Això els fa molt apropiats per relacionar-se amb les persones.

Rutes pel parc natural volcànic de La Garrotxa i per la Fageda d’en Jordà

Les nostres rutes a cavall fan dos itineraris. La que travessa la ladera del volcà Croscat, al parc natural volcànic de La Garrotxa, dura 45 minuts. És una zona situada entre Olot i el poble de Santa Pau. Té forma de ferradura i una alçada de 160 metres. A la nostra passejada a cavall, travessem aquesta part tan maca del parc natural, on al cim hi ha les restes d’una antiga torre de defensa.

De les dues rutes a cavall, la més llarga dura 2 hores i és una passejada pel bonic paisaje de La Fageda d’en Jordà. Hi ha inclosa la passejada per la vora del volcà Croscat, per després endinsar-nos al preciós paisatge de La Fageda d’en Jordà. És un itinerari pla, sobre una colada de lava, que està envoltat per altres volcans.

Races de cavalls

Els colors de La Fageda d’en Jordà són bonics tot l’any, però especialment a la tardor i la primavera. Els seus arbres i el seu silenci fan d’aquest entorn un paratge de contemplació i bellesa incomparable. L’experiència de recórrer aquest indret sobre un dels animals més macos del món, el cavall, és una suma de sensacions de pau, benestar, contemplació i emoció.

No exagerem si us diem que les rutes a cavall per La Garrotxa s’han de viure!

Mes noticies

Obrir xat
1
Tens dubtes?
Hola! Et podem ajudar en alguna cosa?