Barranquisme a la Garrotxa

Comparteix

Compartir en facebook
Compartir en linkedin
Compartir en twitter
Compartir en email

Barranquisme a la Garrotxa

El descens de barrancs s’incorpora com a nova proposta d’Activitats Garrotxa. Els apassionats i apassionades de les aventures de muntanya podran gaudir amb la família i els amics d’aquesta nova opció d’oci a la comarca de la Garrotxa.

El barranquisme és un esport molt complet ja que combina la pràctica de diverses activitats físiques: natació, salts, escalada, ràpel … si us animeu a provar-lo, serà necessari un equip complet que garanteixi la nostra seguretat.

Constarà de:

  • Casc: fonamental per protegir el cap de cops.
  • Calçat especial: de material resistent i amb una sola rugosa que eviti relliscades.
  • Vestit de neoprè: per aïllar el cos de les baixes temperatures de les aigües dels rius.
  • Motxilla: per transportar begudes, aliments energètics, estris…
  • Material d’escalada: cordes, mosquetons, arnesos … el necessari per escalar i descendir pels barrancs del nostre recorregut.

El descens de barrancs és un esport d’aventura que resulta molt beneficiós per a la salut. Ajuda a millorar la nostra resistència física i muscular. Requereix de concentració per superar els obstacles naturals que es presenten en el camí. Per això ens ajudarà també a millorar l’autoconfiança i l’esperit de superació davant dels nous reptes de la vida.

La filosofia dels amants dels esports d’aventura a la Garrotxa incideix també de manera molt positiva en la seva vitalitat emocional. El contacte directe amb la natura afavoreix un estat mental òptim. El barranquisme és una teràpia perfecta per desconnectar de l’estrès diari.

Un càmping natural a la Garrotxa per gaudir del barranquisme

Les activitats de muntanya col·lectives propicien millorar també els vincles relacionals entre els seus practicants. El barranquisme a la Garrotxa es pot practicar sol però és recomanable practicar-lo acompanyat.

Viure aquesta experiència en un cap de setmana és una opció molt interessant. Dormir en un càmping natural a la Garrotxa ajudarà a gaudir de la seva pràctica de forma més còmoda. Us recomanem dormir a la Garrotxa al Càmping Lava. D’aquesta manera, en finalitzar l’activitat, l’èxit es podrà celebrar de forma col·lectiva. Serà important descansar després de l’esforç físic que suposa el descens de barrancs.

Per seguretat, és recomanable informar a amics i familiars de la ubicació on realitzarem l’aventura, i el temps previst per fer-la. Els experts d’aquest esport de muntanya el prefereixen practicar l’alba, mai a la nit per les males condicions de visibilitat. A Activitats Garrotxa revisem sempre la previsió meteorològica per poder gaudir de l’experiència amb unes condicions òptimes.

Aquesta nova activitat a la Garrotxa és pot realitzar a partir dels set anys i ofereix diferents nivells per a tots els públics: iniciació, mig i avançat. Una emocionant proposta guiada de descens de barrancs familiars o de major nivell tècnic per descobrir la Garrotxa d’una forma emocionant.

Barranquisme a la zona de La Fageda

Aquesta zona volcànica de la província de Girona i la Fageda ofereix entre les seves colades de lava barrancs únics i molt especials. El més atractiu és el de Sant Aniol. Un barranc exigent tècnicament que requereix disposar d’una bona condició física.

El trajecte s’estendrà entre vuit i deu hores. Per això està considerat com un dels més difícils de l’Alta Garrotxa. Aigües netes i cristal·lines ens esperen en aquesta experiència. Atractius naturals que el converteixen en un dels més especials de Catalunya.

La primavera és l’època de màxima esplendor per a aquest tresor natural de la zona que sorprèn també per La Fageda d’en Jordà. Un altre dels paradisos ecològics d’aquest entorn natural que recomanem visitar.

Les Gorges de les Canals és un altre dels barrancs més famosos de la comarca. Situat molt a prop d’Olot, la seva travessia està regulada i es necessita permís per realitzar-la. Des d’ Activitats Garrotxa, es gestionen tots els tràmits necessaris per a gaudir de l’experiència de forma tranquil·la i segura.

Per poder aventurar-se en el barranc de les Gorges serà fonamental el seu cabal. Cal que tingui un nivell d’aigua suficient per caminar, grimpar i fer ràpel en el seu recorregut. Un barranc exigent i que requerirà d’experiència i perícia per realitzar-lo.

L’àrea volcànica de la Garrotxa és una de les més destacades de la península ibèrica. Al peu del mític volcà Croscat existeixen grans tresors en forma de parc natural: la Fageda d’en Jordà és un bosc únic.

Us recomanem també visitar el riu Fluvià al seu pas per Olot. Un passeig entranyable en el qual s’uneixen paisatges florals, antigues fàbriques i tallers que produïen gràcies a l’energia fluvial del torrent.

L’aventura del descens de barrancs us espera a Activitats Garrotxa!

Mes noticies

Obrir xat
1
Tens dubtes?
Hola! Et podem ajudar en alguna cosa?