On menjar a la Garrotxa i “caçar bolets” aquesta tardor

activitats garrotxa-restaurant-camping-fageda-jorda

Comparteix

Compartir en facebook
Compartir en linkedin
Compartir en twitter
Compartir en email

On menjar a la Garrotxa i “caçar bolets” aquesta tardor

Ja estem a la tardor, i la calor encara es manté en l’ambient pel que la zona volcànica de la Garrotxa és una de les més atractives per a ser visitada pels turistes que en aquests dies i el mes de novembre buscaran agafar bolets, per la qual cosa us deixem consells per a realitzar està páctica per a saber on menjar en la Garrotxa i «caçar» bolets. Per què és tan atractiva aquesta zona per a aquesta pràctica?

Principalment per que aquesta zona de la província de Girona és una de les majors zones volcàniques de la Península, té desenes de cons volcànics, com ho sents, volcans, que omplen l’horitzó com d’un llibre de dracs i fantasia, a més de diverses cues de lava.

Aquest tipus de geografia també ve acompanyat d’un gran mantell verd de naturalesa, en el qual gaudir d’un festival de colors naturals com els que tenyeixen els roures, alzines, faigs, generant una biodiversitat molt agradable.

Aquesta naturalesa salvatge, converteixen a aquesta zona en una de les millors per a passar uns dies i estar relaxat, gaudint en amics i en família.

Per si no fos prou, aquesta zona està envoltada per petits municipis amb història, a més de declarat interès cultural, destaquen llocs medievals com Besalú i Santa Pau en els quals sens dubte són parada obligada per a recórrer els seus carrers.

Però com ja hem esmentat abans, el veritable esperit de la zona resideix en la zona volcànica, i principalment pels cons Santa Margarida i Sant Francesc, donant lloc a un conte de fantasia en la Fageda d’en Jordà.

Menjar a la Fageda

Com hem esmentat abans, tens per a gaudir de singulars pobles en els quals apreciar la bellesa rural i també de la seva gastronomia, la zona volcànica, la Vall d’en Bas i Vall de Bianya són llocs on està molt arrelada la cuina d’alta Muntanya.

Aquest tipus de cuina, compta amb ingredients com les mongetes, patates o el xai, un tipus de gastronomia més “intensa”, però hi ha una gran varietat de llocs on poder gaudir d’un restaurant, tot depèn dels gustos i la gana que tingui el visitant.

Llocs com el Restaurant a la Garrotxa Càmping Lava situat en el recinte de Càmping Lava. Està pensat i dissenyat per a gaudir en família i amics, amb una gastronomia variada amb menús i plats típics de la zona.

Tot ambientat amb una decoració rústica, perquè els més petits no només gaudeixin del menjar, si no del local també.

Trobar Bolets a la zona volcànica de la Garrotxa

El mes vinent de novembre s’espera que recollir bolets o caçar bolets sigui un moment perfecte per als amants de la micologia, sobretot en l’àrea de la Garrotxa.

Cal destacar que és una zona masificada, sobretot els caps de setmana, cal destacar que aquest novembre és possible que la temporada sigui molt factible i els experts recomanen matinar per a moure’s entre el paisatge de roures, alzines, hagis a la recerca dels deliciosos bolets.

Pel que ja siguis un professional o simplement un aficionat ocasional a aquesta pràctica, la millor hora per a gaudir de llargs passeigs per la muntanya i recollir bolets, has de fer-ho abans de les 10.00h, evitaràs així la masificació dels quals simplement fan turisme per la zona i de la masificació de les famílies i amics que volen gaudir amb altres Activitats a la Garrotxa, com són els 4×4, passejos a cavall.

Un altre moment molt factible és a la tarda, el problema d’aquest moment és la falta de llum, ara mateix a la tardor també podem gaudir d’unes quantes hores més, però el mes de novembre a les 18.00 el sol està molt baix o ja és de nit, per a tenir major seguretat és millor fer-ho de dia.

Si tens aquesta disponibilitat horària, aquests són els millors moments per a fer una escapadeta i “caçar bolets” i si tens temps lliure entre setmana, la Fageda d’en Jordà és un lloc perfecte per a allunyar-se del mundanal soroll i gaudir del silenci entre els seus arbres.

Mes noticies

Obrir xat
1
Tens dubtes?
Hola! Et podem ajudar en alguna cosa?