Temporada de bolets a Lava Parc

Comparteix

Compartir en facebook
Compartir en linkedin
Compartir en twitter
Compartir en email

Temporada de bolets a Lava Parc

Saps que ja és temporada de bolets? Per la zona del Lava Parc, nosaltres ja ens n’hem trobat uns quants. Ets aficionat a practicar aquesta activitat? A nosaltres ens encanta, per això volem preparar-te una llista amb els bolets més típics de la nostra zona:

 

– Reig: Aquest tipus de bolets poden trobar-se des l’estiu fins a passat la tardor. Els veuràs prop de caducifolis, rouredes, fagedes planifolis, alzinars, sureres, lloreres i garrofers. Compten amb un barret d’entre 8 i 15 centímetres. Tenen una olor suau i agradable. I son els més apreciats a la cuina.

 

– Trompeta de la mort: només els trobaràs a la tardor i al final d’aquesta estació. Els arbres caducifolis, rouredes i fagedes són on pots trobar-los. És un bolet en forma d’embut. El seu color és gairebé negre i té una olor afruitada.

 

– Rovelló: Només els trobaràs a la tardor i el seu hàbitat és principalment a les pinedes i coniferes. El seu color és variable d’ocre a vermellós, carn tova i dura i tenen una olor molt agradable. S’utilitzen a la cuina per fer guisats i saltejats.

 

– Cep: Al final de l’estiu ja pots trobar aquest tipus de bolet. Les zones? terrenys silicis, pinedes, coniferes i boscos de muntanya. El seu barret és carnós i de color marró al igual que el seu peu.

 

– Cama de Perdiu: Igual que els ceps, aquest tipus també pots trobar-lo al final d’estiu en zones de pinedes i coniferes. El seu color és violeta fosc i té un peu tort i molt llarg i una olor inapreciable.

 

– Llenega Negra: Aquesta espècie pots trobar-la fins els inicis de l’hivern en zones de terrenys calcaris pinedes i coniferes. Destaca la seva olor, ja que és molt aromàtic i perfumat. Té una carn blanca i molt consistent.

 

Ara que ja coneixes només algunes de les espècies que pots trobar al voltant del nostre parc, T’animes a sortir a collir bolets?

Mes noticies

Obrir xat
1
Tens dubtes?
Hola! Et podem ajudar en alguna cosa?