Consells a l’hora de collir bolets

Bolets a la tardor

Comparteix

Compartir en facebook
Compartir en linkedin
Compartir en twitter
Compartir en email

Consells a l’hora de collir bolets

L’altre dia ja us comentàvem quins tipus de bolets podries trobar a la nostra província, si ja t’has decidit a sortir a la recerca d’aquests fongs volem explicar-vos que us farà falta per anar ben equipats i algun consell i truc.

Per passar un dia buscant bolets l’única cosa que necessites serà una navalla i un cistell, mai utilitzis bosses de plàstic per guardar bolets. Usa roba còmoda i que es pugui embrutar.

Els bolets sempre han de tallar-se fent palanca des del peu, recorda que mai has d’arrencar-los. Si duus a terme aquesta pràctica no tornaran a sortir bolets en aquest lloc. Saps per què? El bolet és el fruit del fong, per això, cal tallar el fruit. Quan el tallis, tapa el fong restant amb terra, si el presiones lleugerament ajudarem a que torni a créixer.

Davant el dubte de quin bolet tenim al davant, no l’agafis, només agafa els bolets que coneguis perfectament. No trepitgis, tallis o trenquis bolets que no cullis, encara que siguin verinosos, totes exerceixen papers a la naturalesa, contribueix amb el medi ambient i intervé el menys possible al medi, sense usar rasclets o utensilis que perjudiquin les zones.

Us enrecordeu de la campanya de televisió de “Pezqueñines no, gràcies, has de deixar-los créixer”? Doncs amb els bolets passa el mateix. Els bolets petits no tenen molt sabor, deixa’ls créixer. Tampoc recullis bolets deteriorats o envellits. A més a més, des d’aquí, et recomanem que mai els cullis en zones properes a escombraries, fàbriques o carreteres. Podrien ser dolents, és fàcil que hagin pogut absorbir components tòxics del sòl.

Ara és la millor època per anar buscar bolets, així que no t’ho pensis més ajunta’t amb els teus amics i passeu un cap de setmana diferent a la recerca de bolets entre la natura.

Mes noticies

Obrir xat
1
Tens dubtes?
Hola! Et podem ajudar en alguna cosa?