Com respectar la natura quan ets de càmping

Comparteix

Compartir en facebook
Compartir en linkedin
Compartir en twitter
Compartir en email

Com respectar la natura quan ets de càmping

Des d’Activitats Garrotxa ens agrada organitzar moltes activitats tant per a nens com per grans, al nostre parc volem que hagi cabuda per a tots. Respectar el medi ambient que envolta el nostre parc és alguna cosa fonamental. Totes les persones que s’acosten a gaudir del nostre entorn l’han de respectar. En un món en el qual l’impacte negatiu que generem sobre el medi ambient, està cada vegada més en alerta, és tasca de tots col·laborar per fer del nostre món un lloc millor.

Pot ser que siguis d’acampar en espais habilitats com el del Càmping Lava, o anar més per lliure. Sigui com sigui, preparar el teu viatge pensant en la naturalesa no costa gens. Des d’Activitats Garrotxa volem ajudar-te amb una sèrie de consells:

– Viatge: el recomenable, però sabem que és difícil, és organitzar-lo per temporada baixa, en grups petits, intentant així que l’impacte de l’home sigui menor. Gaudiràs més i la naturalesa ho agrairà.

– Acampar: Intenta fer-ho en zones d’acampada indicades, aquests ja compten amb tot el necessari. Si no, recorda acampar en zones de grava, roca, pastura… és a dir àrees on no hi hagi vegetació.

– Rutes: si tens pensat realitzar rutes i tornar al teu campament, recorda de respectar l’amplada de les pistes. D’aquesta manera no s’eixamplen els camins per anar-hi més persones juntes de les que el camí permet. Sobretot, oblida’t de marcar amb pintura arbres o roques per saber tornar, utilitza la senyalització que ja hi ha, mapes o brúixoles.

– Menjar: guarda el menjar t’enduguis per la ruta de la manera més òptima possible, evitant embalatges de plàstic. Sempre mantingues net el campament, recollint totes les restes de menjar i escombraries i porta’ls als llocs indicats.

– Vida al camp: respecta tant la fauna com la flora. Si al càmping hi han activitats amb animals, respecta les normes. Si t’en vas d’excursió procura no interferir en la vida dels animals. Pots alterar els seus hàbits.

 

Et recordem que és important deixa la zona en la qual has estat de vacances igual que com ho vas trobar. Així les properes persones poden gaudir de l’entorn igual que tu.

Si véns a gaudir de les nostres activitats, fes-ho d’una manera cívica i respectant tant a les plantes com als animals. Gaudiràs més de tot el que la naturalesa pot oferir-te.

 

Mes noticies

Obrir xat
1
Tens dubtes?
Hola! Et podem ajudar en alguna cosa?