El projecte la Garrotxa Terra de Volcans compta amb 2,6 milions d’euros.

projecte la Garrotxa Terra de Volcans 2,6 milions euros.

Comparteix

Compartir en facebook
Compartir en linkedin
Compartir en twitter
Compartir en email

El projecte la Garrotxa Terra de Volcans compta amb 2,6 milions d’euros.

La Generalitat de Catalunya ha donat llum verda a unes subvencions per a generar unes reformes i treball sostenible per a la zona de la Garrotxa, la cerca de millorar el sector turístic serveix perquè doni principi el projecte la Garrotxa Terra de Volcans compta amb 2,6 milions d’euros d’inversió.

Per a aquest pla de turisme, es preveu que la Generalitat aporti 1,3 milions provinents del pla territorial de foment del turisme i 818.594 serà la suma que aporten els municipis garrotxins per a impulsar el projecte.

Amb aquesta idea es pretén crear un eix vertebrador des del municipi d’Olot perquè pugui exercir de nus central cap a la resta del turisme a la Garrotxa, donant-li valor al seu patrimoni natural i cultural.

Gràcies a aquest nou eix vertebrador, el projecte ajudarà a distribuir els fluxos de visitants i turistes que al llarg de l’any i sobretot a la tardor acudeixin a conèixer la comarca i els seus municipis.

El projecte per a la Fageda en xifres

Algunes de les diferents acció que podran posar-se en marxa gràcies a aquests 2,6 milions d’euros en total seran la rehabilitació i millora dels diferents espais dels quals gaudeixen els turistes actuals, llocs tan emblemàtics com “La torre mirador del cos” situada a Montagut i Oix, també hi haurà partida per a “El pont de Sant Feliu de Pallerols”, “Les fonts històriques de les Plans d’Hostoles” o L’activació patrimonial la jaciment arqueològic “l’Aubert de la Vall d’en Bas.

Tots aquests llocs d’interès turístic de la comarca, s’uneixen a projectes ja començats per a rehabilitar una zona que manté l’interès mediambiental dels seus habitants i els seus visitants.
A més de ser un projecte de rehabilitació de llocs concrets, pretén avançar en una línia de turisme accessible amb actuacions que fins i tot ja estan en fase inicial.

La zona volcànica de la garrotxa es fa accessible

El turisme accessible és un dels grans reptes del futur, les ciutats busquen adaptar-se a les necessitats de mobilitat de les persones que estan més limitades, el mateix passa amb el turisme que en moltes zones s’ha quedat estancat i no facilita l’accés a un nínxol de mercat interessant.

Amb les noves ajudes atorgades per la Generalitat, la zona de la Garrotxa i els seus municipis volen donar un servei de turisme de qualitat, per a això invertiran part d’aquests diners per a adequar els camins, millorar l’accés a la informació, inversió en accessibilitat i fins i tot oferir espais culturals com l’actual de Ca Musquera a Mieres.

També s’obre passo a la rehabilitació dels pàrquings d’autocaravanes, la qual cosa permet un millor servei per a un sector en auge, o el manteniment de camins de Itinerannia, que és una xarxa de camins per a recórrer la Garrotxa.

21 projectes donats suport per la Generalitat

La Generalitat ha concedit una subvenció d’1.345.021,74 perquè en els pròxims anys es realitzin actuacions de millora del sector turístic de la Garrotxa.

Però el projecte de “La Garrotxa Terra de Volcans, cultura i identitat” no va ser l’únic, un total 51 idees han optat a les subvencions de la Generalitat des del juliol passat.

Gràcies al treball conjunt del consell comarcal i la coordinació de turisme La Garrotxa,  el projecte per a habilitar la zona ha aconseguit una gran puntuació obtenint la 5a millor puntuació d’un total dels 21 casos resolt de manera favorable.

Gràcies a aquest impuls econòmic i al treball conjunt dels representants de la zona la comarca, El projecte la Garrotxa Terra de Volcans compta amb 2,6 milions d’euros, per a realitzar les millores possibles.

 

 

Mes noticies

Obrir xat
1
Tens dubtes?
Hola! Et podem ajudar en alguna cosa?