Olot és un destí

Comparteix

Compartir en facebook
Compartir en linkedin
Compartir en twitter
Compartir en email

Olot és un destí

Situada al centre de la Garrotxa i al costat del seu parc natural més popular ens trobem la ciutat d’Olot. Descobreix que pots fer!

Poc es parla de tot el que amaga aquest municipi capital de la comarca catalana, la Garrotxa. Des de fa molts anys, Olot, ha invertit per extreure tot el potencial natural, històric, i cultural. Per aquest motiu, aquesta ciutat s’ha omplert d’activitats a fer i de racons a descobrir. No esperis més i vine i viu aquesta experiència en primera persona!

D’Olot es destaquen diferents aspectes: la seva natura, la cultura, la història, l’esport de muntanya  i el comerç local. En aquest article us farem una esquitxada de cadascun d’ells.

Descobreix la natura de la Zona Volcànica de la Garrotxa

Just al costat d’aquest municipi ens trobem el parc natural millor conservat de tota Catalunya, i és per aquest motiu que, pels voltants ens trobem amb punts d’alt interès per a nosaltres, rius, fonts, camins amagats, miradors… Aquests que us exposem són una petita mostra.

Fonts volcàniques naturals filles de la lava

Pels voltants d’Olot, en diverses rutes i racons, ens trobem amb fonts naturals provinents de les escletxes que forma aquesta entre el subsòl, aquesta prové d’aqüífers connectats al riu Fluvià. D’aquesta manera, l’aigua que en surt és fresca, neta i cristal·lina.

Font de les Tries

En una de les cantonades d’un meandre del riu Fluvià ens trobem la Font del camí de les Tries. Situada a només 10 minuts en cotxe des del centre d’Olot, aquesta vella font potable natural és una molt bona opció per realitzar amb família. És fàcilment accessible i no s’ha de caminar molt, la ruta és bastant planera i plena de natura, en només poques passes el paisatge canviarà completament i us donarà la sensació d’estar a un altre lloc.

Per l’itinerari que haureu de seguir per arribar al destí, us trobareu amb la zona del riu on més els agrada estar als ànecs d’aquest parc natural, així doncs, en podreu veure un munt d’ells!

Font de Sant Roc

Situada al tram final del passeig dels Tossols i pels inicis de la Ruta del Carrilet, aquesta font es tracta d’un lloc on realitzar una parada i refrescar-se sota l’ombra dels grans plataners que vesteixen tota la zona. Es tracta d’un lloc on gaudir de la calma i de la tranquil·litat que aquesta terra ens proporciona, un lloc realment bo per a un punt de descans d’una ruta amb tota la família.

Un aspecte a tenir en compte és que es pot accedir fàcilment en bici, ja que està just en l’encreuament d’una ruta amb carril bici. Així que no hi ha excusa per no fer-li una visita a aquest lloc!

Font de la Moixina i la font de Bufaganyes

A l’interior dels paratges de La Moixina ens trobem amb aquestes fonts. Estan situades a dues asses d’Olot i donen entrada al Parc Natural de La Zona volcànica de la Garrotxa. A causa de l’aflorament d’aigües subterrànies neix l’aiguamoll que li dóna nom a aquesta zona i, que fa possible la formació d’aquestes fonts naturals.

Aquestes fonts formen part de l’itinerari de la cursa de La Moixina, així que cada 1 de Maig, aquesta font és visitada. De camí a visitar aquestes fonts podeu donar-li una ullada a l’ermita de la salut, una construcció neoclàssica d’una bellesa especial.

Font Castanys

Situada al Parc Nou compta amb una de les flores més diverses de tot el parc natural. Trobaràs uns roures de més de 250 anys, amb una alçada superior als 25 metres. Realment és un espai ple de màgia natural, que junt amb la família, amics, parell o fins i tot sol, podreu gaudir en primera persona.

A més, a causa del seu poc coneixement, converteixen a aquesta zona en un espai de tranquil·litat i de relaxació gairebé mística.

Viatges amb encant sobre una bicicleta

Olot també compta amb un munt de rutes que el creuen i l’envolten. Una de les de major interès, sobretot per la raó que es pot realitzar en bicicleta. El temps a la Garrotxa acompanya per realitzar rutes a l’aire lliure envoltats de natura, per aquest motiu les seves rutes a realitzar són tan especials.

Us recomanem creuar els interiors del parc natural amb bicicleta començant pels terrenys de l’antiga estació de tren que hi ha per la zona sud d’Olot, fins a trobar l’inici de la ruta verda que dóna lloc a la Ruta del Carrilet, després s’ha de travessar la Vall del Corb i la popular Fageda d’en Jordà. Tot i això, aquesta ruta té un seguit de punts on es pot tornar i fer una ruta més curta.

Activitats a Olot plenes de cultura

A Olot s’amaga un fons històric que val la pena descobrir. En aquesta  ciutat s’inverteix en promoure-la i conservar-la, per aquest motiu prestar-li temps a aquest lloc és enriquidor.

Uns punts d’interès cultural que et donaran una ruta a seguir:

El Museu de la Garrotxa, descobreix la història d’Olot

Durant els finals del S. XVII fins als mitjans del S. XX a la Garrotxa hi va haver un munt d’artistes que li van dedicar la seva obra a les meravelles d’aquesta terra. Provinents de l’Escola Paisatgística d’Olot, artistes com els germans Joaquim i Marià Vinyareda o Josep Berga i Boix. Tots ells molt respectats pels artistes de l’època, han deixat reflectida l’essència de cada moment de la història pel quals ha passat.

També ens trobem amb notables escultors olotins molt reconeguts com ara Miquel Blay o Josep Clarà. Compten amb un gran reconeixement per les seves escultures pioneres del modernisme i el noucentisme.

Només per temps limitat es troba una exposició a gran escala pintada a l’oli d’estil realista que va pintar Ramón Cases.

Com veus aquest museu és un punt de trobada que no et pots perdre, fes-li una visita i nodreix-te d’art!

La Ruta del modernisme, un bosc d’art a Olot

Olot va ser un dels punts més importants del mapa quan es parla de modernisme a Catalunya. Aquest corrent artístic ens va deixar com a herència una arquitectura urbana que marca un itinerari que travessa la ciutat plena de façanes i construccions singulars.

Un clar exemple són les façanes de les cases Solà Morales, les de l’edifici del Pujador, i l’antiga residència de Escubós, Gassiot i Gaieta Vilà. Aquestes façanes es troben a l’interior del centre històric del municipi on podem contemplar un munt més d‘edificacions modernistes.

Aquesta ruta acaba al Museu de la Garrotxa, per tant es converteix en una ruta turística de gran interès i amb història de la comarca.

Gastronomia Volcànica: productes únics i de qualitat

A causa de la terra volcànica que ens trobem al sòl de la Garrotxa hi neix un producte d’un gust i textura singular, amb una qualitat excel·lent. Amb el pas dels anys els habitants d’aquesta comarca han anat aprenent com extreure el màxim potencial al fruit de la terra amb una de les cuines més reconegudes del país.

A la Plaça del mercat d’Olot podreu trobar un mar d’olors, colors, sabors i textures que no oblidaràs. Allà podràs comprar un producte únic i de proximitat.

 

S’apropa el bon temps i és el millor moment per fer-li una visita a les nostres terres de la Garrotxa. Aprofita per venir a Activitats Garrotxa i realitzar un munt de rutes i itineraris per tota la comarca. T’ esperem!

Mes noticies

Obrir xat
1
Tens dubtes?
Hola! Et podem ajudar en alguna cosa?