Turisme de proximitat de la Garrotxa

Trenet Camping Lava

Comparteix

Compartir en facebook
Compartir en linkedin
Compartir en twitter
Compartir en email

Turisme de proximitat de la Garrotxa

Turisme de proximitat de la Garrotxa

La Garrotxa és una de les comarques de Catalunya amb més llocs naturals interessants per visitar, ja que trobem el Parc Natural de la zona volcànica de la Garrotxa. A la tardor és un destí ideal per fer una escapada de cap de setmana i descobrir un dels entorns natural més especials de tota Catalunya.

En aquest parc podrem trobar-nos amb un total de 10 cràters i més de 20 cons volcànics, els quals fan que sigui una de les millors zones volcàniques d’Espanya. A més com que els volcans porten inactius més de 100.000 anys hi ha molta fauna i vegetació.

Les localitzacions més interessants d’aquesta zona natural són el Volcà de Santa Margarida, que és el més visitat i el més accessible de tots. També trobem el Volcà Croscat, que és dels més peculiars, i no només per la seva ruptura al costat nord-oest causada pels fluxos de la lava, sinó perquè és el volcà més jove i a la vegada alt de tota la península Ibèrica. Un altre punt molt interessant per visitar seria la Fageda d’en Jordà, un gran bosc de faig que anualment és molt visitat per turistes espanyols i estrangers.

Fageda d'en Jordà

Conservació de l’espai natural de la zona volcànica de la Garrotxa

Per garantir la conservació d’aquest increïble parc natural és necessari tenir consciència en l’impacte que pot tenir el fet de deixar residus als voltants. Dintre del parc hi ha zones habilitades pel pícnic on hi ha papereres, fonts i lavabos. Tot i això, es recomana portar una bossa on deixar tots els residus, i així evitarem llançar-los a terra i embrutar l’entorn.

Com arribar al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa

Per arribar al Parc Natural de la Garrotxa sempre podem anar en cotxe, perquè hi ha aparcaments. Aquest aparcament no és molt gran per la quantitat de gent que hi sol anar en els dies no laborables, per això molts turistes aparquen el seu vehicle a les voreres de la carretera.

El transport públic és una forma per arribar a aquesta zona molt recomanable. Creiem que és molt millor i més còmode, ja que no t’hauràs de preocupar per trobar lloc per aparcar. Viatja en les línies d’autobusos que pots trobar de manera còmoda a Olot i Santa Pau. A més a més, els preus ronden entre en 3 i 5€ per persona depenent de on agafis el transport públic.

Allotjament a la zona volcànica de la Garrotxa

Si el que vols és passar uns dies per desconnectar i gaudir de tota aquesta natura que trobaràs a la Garrotxa, sempre pots anar a un hotel o un hostal de la Garrotxa, però nosaltres creiem que la millor opció seria reservar lloc en un càmping de les proximitats.

El càmping que es troba més a prop de tots és el Càmping Lava. Aquest càmping es troba a un total de 9 kilòmetres i pel camí us trobareu amb la Fageda d’en Jordà. El càmping Lava compte amb parcel·les per a caravanes i, té els millors bungalows i lodges de la Garrotxa. A més també és un càmping per a nens, on no s’avorriran i podran fer activitats.

Lodges Camping Lava

Activitats turístiques a la Garrotxa

Per sort a la Garrotxa es poden realitzar moltes activitats d’oci. Si visiteu la web d’Activitats Garrotxa podreu informar-vos molt millor. Les a activitats que organitzen són les següents:

  • Passeig en carruatge per la Fageda d’en Jordà
  • Passeig en trenet per la zona volcànica de la Garrotxa
  • Passeig amb ponis per a nens petits
  • Granja interactiva on podreu estar amb els animals
  • Passeig en Segway
  • Passeig per una ruta en 4×4
  • Visita a la Granja Astrol

Trenet Camping Lava

 

Com veieu, la Garrotxa és un lloc molt especial i que es troba molt a prop nostre. Si no l’heu visitat mai us convidem a passar un dia amb la vostra família o amics per descobrir tota aquesta vida que desprèn. Però ens agradaria tornar a recalcar que sempre hem de respectar els entorns naturals, ja que són hàbitats on moltes espècies vegetals i animals conviuen.

Mes noticies

Obrir xat
1
Tens dubtes?
Hola! Et podem ajudar en alguna cosa?