La ruta del Carrilet

Comparteix

Compartir en facebook
Compartir en linkedin
Compartir en twitter
Compartir en email

La ruta del Carrilet

Coneixes les vies verdes? N’existeixen moltíssimes al llarg de tota Espanya, en elles només poden transitar bicicletes i senderistes, res de vehicles amb motor. Tot això va començar l’any 1994, amb l’objectiu de transformar més de 2000 quilòmetres de vies de tren antigues en camins per a les persones. Un d’aquests camins és la Ruta del Carrilet.
Aquesta ruta uneix Olot amb Girona i pots recòrrer 54 quilòmetres entre volcans i pobles medievals, que faran les delícies de molts dels senderistes o ciclistes que decideixin decantar-se per aquesta ruta.

Vols conèixer el seu recorregut?

Aquesta ruta comença en l’estació de tren d’Olot, i en els seus primers quilòmetres recorreras la zona volcànica de la Garrotxa fins a arribar al poble de les Preses. Després, al quilòmetre 7 ens trobem amb Sant Esteve d’en Bas, i més endavant arribaràs al Coll d’en Bas. Encara que hi ha un cert desnivell és una ruta fàcil que pots fer amb tota la família. A més a més, les vistes des del Vall d’en Bas són increïbles.

Baixant ens trobem l’ermita romànica de San Miguel, la vall es va estrenyent fins a arribar a Sant Feliu de Pallerols ja al quilòmetre 17. Creuarem el poble i seguirem fins al Castell d’Hostoles, per acabar a Les Planes.
Després de travessar més de 6 quilòmetres de bosc passaràs per pobles com Amer i Anglés o les estacions de Bonmatí, Bescanó i Salt fins a arribar a la destinació final, Girona.

Aquesta ruta està pensada per sortir d’Olot i no des de Girona pel desnivell favorable que trobem des d’Olot. Si decideixes realitzar aquesta ruta amb bicicleta, nosaltres t’aconsellem fer-ho en dues etapes, una des d’Olot fins a Amer i la següent des d’Amer fins a la ciutat de Girona. Però tot depèn del temps que fagi, les ganes de gaudir de cada lloc i el tipus d’activitats que vulguis fer.

Mes noticies

Obrir xat
1
Tens dubtes?
Hola! Et podem ajudar en alguna cosa?