La ruta del Carrilet

La ruta del Carrilet

Coneixes les vies verdes? N’existeixen moltíssimes al llarg de tota Espanya, en elles només poden transitar bicicletes i senderistes, res de vehicles amb motor. Tot això va començar l’any 1994, amb l’objectiu de transformar més de 2000 quilòmetres de vies de tren antigues en camins per a les persones. Un d’aquests camins és la Ruta del Carrilet.
Aquesta ruta uneix Olot amb Girona i pots recòrrer 54 quilòmetres entre volcans i pobles medievals, que faran les delícies de molts dels senderistes o ciclistes que decideixin decantar-se per aquesta ruta.

Vols conèixer el seu recorregut?

Aquesta ruta comença en l’estació de tren d’Olot, i en els seus primers quilòmetres recorreras la zona volcànica de la Garrotxa fins a arribar al poble de les Preses. Després, al quilòmetre 7 ens trobem amb Sant Esteve d’en Bas, i més endavant arribaràs al Coll d’en Bas. Encara que hi ha un cert desnivell és una ruta fàcil que pots fer amb tota la família. A més a més, les vistes des del Vall d’en Bas són increïbles.

Baixant ens trobem l’ermita romànica de San Miguel, la vall es va estrenyent fins a arribar a Sant Feliu de Pallerols ja al quilòmetre 17. Creuarem el poble i seguirem fins al Castell d’Hostoles, per acabar a Les Planes.
Després de travessar més de 6 quilòmetres de bosc passaràs per pobles com Amer i Anglés o les estacions de Bonmatí, Bescanó i Salt fins a arribar a la destinació final, Girona.

Aquesta ruta està pensada per sortir d’Olot i no des de Girona pel desnivell favorable que trobem des d’Olot. Si decideixes realitzar aquesta ruta amb bicicleta, nosaltres t’aconsellem fer-ho en dues etapes, una des d’Olot fins a Amer i la següent des d’Amer fins a la ciutat de Girona. Però tot depèn del temps que fagi, les ganes de gaudir de cada lloc i el tipus d’activitats que vulguis fer.