La fauna i la flora de la Garrotxa

Comparteix

Compartir en facebook
Compartir en linkedin
Compartir en twitter
Compartir en email

La fauna i la flora de la Garrotxa

Coneixes tot el que pot oferir-te la Garrotxa respecte a la seva fauna i vegetació? Existeixen moltes rutes de senderisme que ajuden a conèixer una mica més tota aquesta gran diversitat.

La fauna del parc natural de la Garrotxa és molt variada. I és que hi ha més de 300 espècies de vertebrats. Trobem 210 espècies d’aus, 53 mamífers, 14 tipus d’amfibis, 18 de rèptils i 12 espècies de peixos. A més de 16 espècies exòtiques. Però no només ens trobem amb animals vertebrats, sinó que hi viuen més de 1000 insectes diferents i més de 150 invertebrats no artròpodes.

Tot i que és cert que respecte a aquest tipus d’animals encara es realitzen estudis per conèixer més en profunditat el que es pot trobar a la zona.

Respecte al paisatge vegetal, que es presenta en tota la zona, és excessivament ric, unes 1100 espècies han estat identificades, algunes excessivament rares de la flora de la comunitat catalana. La majoria de les espècies són d’un clima mediterrani i centreeuropeu, trobem un 65% de alzinars, rouredes i fagedes, encara que també hi ha alguns boscos mixtes.

El paisatge és tan divers que podem gaudir d’increïbles i diferents tonalitats, des de verds i vermells fins a negres. La distribució dels cultius, pastures, boscos i habitatges rurals li donen al paisatge de la Garrotxa un aspecte ordenat i equilibrat.

Existeixen múltiples de rutes i plans per realitzar a la zona volcànica de la Garrotxa, des de gaudir de la gastronomia, fins a passejar en cavall com fer escalada o treking. I fins i tot poder observar la fauna i la flora amb rutes especials.

Visita’ns i gaudeix de tot el que ofereix aquest parc natural, i si vols aprofitar més el temps i quedar-te a descansar al Càmping Lava, pots allotjar-te en qualsevol dels nostres hotels o en un dels nostres bungalows de fusta fins i tot en una de les nostres parcel·les si és que véns amb la teva autocaravana.

Mes noticies

Obrir xat
1
Tens dubtes?
Hola! Et podem ajudar en alguna cosa?