Beneficis de l’escalada

Comparteix

Compartir en facebook
Compartir en linkedin
Compartir en twitter
Compartir en email

Beneficis de l’escalada

Hi ha molts esports que es poden practicar en la Garrotxa, des de senderisme, passant per ciclisme fins a escalada. Avui volem parlar-vos una mica més d’aquest últim, i dels beneficis que aporta. Anima’t amb l’escalada. No és un esport aeròbic si no que combina una gran resistència muscular amb tècnica.

Que ens aporta?

– S’activen un gran nombre de músculs en practicar aquest esport. Sobretot, avantbraços, de forma contínua, i gran part de la musculatura de l’esquena com a trapezi, dorsal, i part del deltoides. Reforçant així la musculatura de l’esquena. Les cames, els braços, les espatlles, l’esquena i l’abdomen guanyen en força i flexibilitat, perquè tota l’estona es genera tensió muscular

– Es treballa molt l’equilibri. A causa de d’estar subjectat continuament amb el pes de tot el nostre cos, els músculs treballen en tot moment, millorant la capacitat de mantenir l’equilibri.

– L’entrenament a l’escalada és variat, es surt de les rutines habituals i no hi ha estancament a la progressió.

– S’augmenta la flexibilitat, realitzant un treball constant d’estiraments musculars.

– Força mental: et trobes davant d’un trencaclosques, cadascú  el resol d’una manera, pujant i movent-se de forma diferent per un mateix bloc. L’escalada requereix coordinació i agudesa mental.

– Redueix els nivells d’estrès.

 

Quan es comença a practicar aquest esport es tenen problemes tant de tècnica com de força. Però amb un bon entrenament es millora la tècnica i la força usada és menor. Per la zona de la Garrotxa pots trobar llocs per practicar aquest esport tant a l’aire lliure com a diferents rocòdroms, Prova-ho, t’hi enganxaràs.

 

Mes noticies

Obrir xat
1
Tens dubtes?
Hola! Et podem ajudar en alguna cosa?