Beneficis de l’escalada

Beneficis de l’escalada

Hi ha molts esports que es poden practicar en la Garrotxa, des de senderisme, passant per ciclisme fins a escalada. Avui volem parlar-vos una mica més d’aquest últim, i dels beneficis que aporta. Anima’t amb l’escalada. No és un esport aeròbic si no que combina una gran resistència muscular amb tècnica.

Que ens aporta?

– S’activen un gran nombre de músculs en practicar aquest esport. Sobretot, avantbraços, de forma contínua, i gran part de la musculatura de l’esquena com a trapezi, dorsal, i part del deltoides. Reforçant així la musculatura de l’esquena. Les cames, els braços, les espatlles, l’esquena i l’abdomen guanyen en força i flexibilitat, perquè tota l’estona es genera tensió muscular

– Es treballa molt l’equilibri. A causa de d’estar subjectat continuament amb el pes de tot el nostre cos, els músculs treballen en tot moment, millorant la capacitat de mantenir l’equilibri.

– L’entrenament a l’escalada és variat, es surt de les rutines habituals i no hi ha estancament a la progressió.

– S’augmenta la flexibilitat, realitzant un treball constant d’estiraments musculars.

– Força mental: et trobes davant d’un trencaclosques, cadascú  el resol d’una manera, pujant i movent-se de forma diferent per un mateix bloc. L’escalada requereix coordinació i agudesa mental.

– Redueix els nivells d’estrès.

 

Quan es comença a practicar aquest esport es tenen problemes tant de tècnica com de força. Però amb un bon entrenament es millora la tècnica i la força usada és menor. Per la zona de la Garrotxa pots trobar llocs per practicar aquest esport tant a l’aire lliure com a diferents rocòdroms, Prova-ho, t’hi enganxaràs.