La fira Orígens recupera els sabors de sempre a la Garrotxa

Comparteix

Compartir en facebook
Compartir en linkedin
Compartir en twitter
Compartir en email

La fira Orígens recupera els sabors de sempre a la Garrotxa

Vine gaudir d’una experiència única per aprendre, tastar i comprar la millor selecció de productes de Catalunya. Els dies 23 i 24 de novembre t’esperem per passar-ho bé amb les nostres activitats, i participar en aquesta apetitosa proposta. La fira Orígens recupera els sabors de sempre a la Garrotxa.

En els darrers anys la denominació d’origen i el producte ecològic han guanyat molta popularitat. Els conreus poc respectuosos amb l’entorn natural i la ramaderia massiva han causat molts problemes al medi ambient.

Els avantatges de consumir productes ecològics i artesanals són molts: es caracteritzen per ser saludables, respectuosos amb el medi ambient i promoure el consum responsable per evitar l’excessiva despesa de recursos naturals. Des d’Activitats Garrotxa us recomanem la fira Orígens com a un al·licient més per venir a conèixer Olot, el seu entorn uns i les activitats que t’oferim a les nostres instal·lacions ubicades al cor de la Garrotxa.

La producció ecològica és una garantia de qualitat. A la fira Orígens podràs comprar els millors aliments tradicionals als productors. És a dir, podràs adquirir els productes de proximitat de tota la vida al millor preu.

Producció ecològica a la zona volcànica de La Garrotxa

La fira presentarà una acurada selecció de productes de qualitat de la zona. La tradició i diversos trets distintius de les terres de la Garrotxa, hi seran presents en aquesta cita:

  • La lava dels volcans: un coixí de qualitat pel conreu de productes ecològics

Una de les característiques destacades de les zones volcàniques és que el sòl es presenta com un coixí molt valuós pel cultiu. Aquest fet fa que la Garrotxa sigui en una terra molt fèrtil i productiva per l’activitat agrícola ecològica.

Els conreus creixen sense una excessiva necessitat d’utilitzar productes poc respectuosos amb el medi ambient. L’adob natural afavoreix el creixement de productes ecològics. Com a valor afegit, els ramats s’alimenten de pastos molt rics en minerals. Aquest fet afavoreix de manera positiva l’activitat productiva de la ramaderia a la Garrotxa

El resultat, els productes saludables i de qualitat que podreu tastar a la Fira Orígens d’Olot.

  • Productes tradicionals i saludables

Els sabors de sempre seran els protagonistes a la fira Orígens, aliments ecològics que no han estat tractats químicament, ni modificats genèticament. Productes de qualitat per mostrar el sabor autèntic de la Garrotxa.

  • La producció agrícola ecològica respecta el medi ambient

En l’entorn on es realitzen els cultius, hi viu una gran macroestructura biològica que requereix estar en equilibri i lliure de productes agressius amb el medi ambient. Com que s’evita l’ús de productes químics que puguin alterar les propietats del sòl, s’evita danyar la fauna i la flora. Això fa que la biodiversitat sigui molt major, i dona com a resultat un producte amb una gran quantitat de nutrients. També ajuda a lluitar i preveure les plagues, a més d’augmentar la resistència a contaminacions gràcies a aquest equilibri biològic entres les diferents espècies de la cadena biològica.

  • Reducció de les activitats de consum i dels recursos contaminants.

En el conreu massiu es fa ús de fertilitzants químics i requereix un elevat consum d’energia per a generar-lo en poc temps. A més, amb aquest tipus de conreu, la vegetació que creix és més pobre i menys abundant en clorofil·la (responsable de la Fotosíntesi que transforma el C02 en oxigen).
Molts pagesos de la Garrotxa han preferit apostar ja pels sistemes de conreu ecològics, utilitzant els adobs verds que creen una menor emissió de gasos contaminants a l’atmosfera.

  • A Olot, la qualitat abans que la quantitat.

La modernitat ha d’abraçar a la tradició i la conscienciació ecològica. La qualitat ha de ser una prioritat. Aquesta fira aposta a Olot per aquests valors. Unes pràctiques que ajuden també a reduir els excedents. I en el cas que es produeixi aquesta situació, aquests es destrueixen o reutilitzen com adob que s’aplica a les terres de conreu. A la producció agrícola ecològica no es desaprofita res.

  • Més experts entre els volcans de la Garrotxa

El cultiu ecològic requereix una major atenció per part d’experts. És per aquest motiu que es fomenta el control de plagues i la salut global dels conreus. D’altra banda, el clima de la Garrotxa és bastant humit, fet que fa que la producció agrícola requereixi més atenció per a la recol·lecta i el control dels cultius, contribuint així a l’augment de l’ocupació de treballadors de la zona rural.

  • Un major respecte pel treball de l’agricultor

El cultiu ecològic defensa un sou just per al treballador de la terra. D’aquesta manera es fomenta també la qualitat de la feina realitzada al camp. El sou implica una major motivació per a l’agricultor. Aquest aspecte pot suposar una major inversió inicial però, a la llarga, els beneficis són majors

  • Entre volcans tornem als orígens dels aromes i sabors.

Qui no troba a faltar el gust de les fruites i verdures de tota la vida? Els tomàquets, els fesols, els embotits… tresors alimentaris de la cultura alimentaria ecològica. La gran majoria dels productes que es troben a grans supermercats són pobres en nutrients, sabors i aromes. Això és a causa dels conreus agrícoles de poca qualitat. Els productes que podreu trobar a Orígens d’Olot s’han cultivat i elaborat apostant per la producció ecològica. L’aroma, el gust especial i autèntic seran els protagonistes de la fira.

Ell consum ecològic i de proximitat presenta molts avantatges. Els podràs descobrir a Olot els dies 23 i 24 de novembre. Apunta-ho a la teva agenda, recupera els sabors de sempre i vine a gaudir d’Activitats Garrotxa!

Mes noticies

Obrir xat
1
Tens dubtes?
Hola! Et podem ajudar en alguna cosa?