La Fageda de la Grevolosa és el misteri amagat de la Garrotxa

La Fageda de la Grevolosa es el misteri amagat de la Garrotxa - activitats garrotxa

Comparteix

Compartir en facebook
Compartir en linkedin
Compartir en twitter
Compartir en email

La Fageda de la Grevolosa és el misteri amagat de la Garrotxa

És molt comú quan es parla de la Garrotxa escoltar noms com La Fageda d’en Jordà, el volcà Croscat, l’Ermita de Santa Margarida, … I és que són llocs d’una riquesa natural i històrica incalculables, però la nostra zona té moltes més sorpreses naturals que us sorprendran. La Fageda de la Grevolosa és el misteri amagat de la Garrotxa. Es troba al sud d’Olot i és un bosc realment especial.

Des de l’àrea per a escoles d’Activitats Garrotxa no ens conformem en estudiar les zones més conegudes, volem extreure el màxim potencial per donar-vos l’oportunitat de convertir la vostra visita amb nosaltres en una experiència que mai oblidareu. És per això que ens dediquem a la recerca de nous misteris que ens sorprenen a l’entorn d’Olot i La Vall d’en Bas.

Un d’aquests misteris el trobem en una vall entre volcans. Ens referim a la Fageda de la Grevolosa. És natural en el clima de la Garrotxa trobar-se amb aquesta espècie d’arbre, el faig; però al mateix temps, la humitat i el sòl volcànic tan característics d’aquesta zona fan que es desenvolupi una fauna i una flora que representen un gran regal de la natura per als que ens agrada dormir a la Garrotxa.

Entre el volcans de la Garrotxa trobareu una fauna única

Dins d’aquest bosc ens trobem una fauna realment especial que porta el segell de la nostra terra, La Garrotxa. Aquesta representa en essència la fauna característica dels sistemes ecològics humits de les zones muntanyoses. A més, el fet que es tracta d’un bosc de faigs, un arbre de fulla caduca, podria fer que no comptés amb una gran biodiversitat; però no és així! Per la meitat d’aquest bosc hi passa un riu, el Riu Fornés, el qual, dóna vida a tot l’entorn i permet que es conservi tot l’ecosistema.

Animals que veure en la Garrotxa amb Activitats Garrtoxa

Perquè us feu una idea de les meravelles que amaga aquest lloc, des d’Activitats Garrotxa us mostrem alguns exemples d’animals que us podreu trobar quan visiteu la zona:

 

La salamandra que viu entre volcans de la Fadgeda

 

En aquest bosc ens trobem amb un dels animals amb la bellesa més gran que hi ha. Els seus colors, des de tonalitats groguenques, taronges i vermelloses, recorden als rius de lava d’un volcà. Es tracta d’un amfibi que viu en els climes humits. Aquesta prefereix viure sota l’aigua, així que vigileu on trepitgeu quan camineu per la vora del riu.

El que es desconeix en gran manera és que la seva pell està recoberta d’un verí que la protegeix dels seus depredadors. Tot i això no produeix danys greus als humans, no més enllà d’una petita vermellor. Una curiositat d’aquest animal és que és bastant tímid, així que s’ha d’anar amb silenci per poder veure’l.

El llangardaix ocel·lat de la Garrotxa

De l’aigua anem a caminar a la terra per presentar a aquest rèptil que porta la festa a la seva pell! És un llangardaix gran i robust que té un cap gran i una llarga cua que s’estreta per la punta. El més interessant d’aquest animal és que en la seva pell compta amb els anomenats  “ocels”, uns cercles dibuixats a la seva pell, que poden tenir tonalitats des de grogues a blaves, i fins i tot, liles.

Viu en zones més seques i que compten amb una vegetació baixa on pot trobar molts amagatalls. Molts ens sentirem identificats amb ell, perquè durant l’estiu es passa la majoria de les hores del dia prenent el sol i durant l’hivern viu tancat al seu amagatall.

Estigueu ben atents durant el dia en petits racons que hi ha sota els arbres i podreu trobar-vos amb aquest amiguet nostre.

llangardaix ocel·lat de la Garrotxa - activitats garrotxa

L’esperit de la nit a la Garrotxa és la Geneta

No es coneix gaire d’aquest animal, és un misteri per a nosaltres. Sabem que és un mamífer nocturn carnívor. Tenen una llarga cua ratllada que els permet mantenir l’equilibri quan salta entre les branques dels arbres. És molt  àgil… per veure’l haureu d’estar molt atents.

 

En aquestes terres molts més misteris s’amaguen. Us esperem a Activitats Garrotxa per descobrir-los!

Mes noticies

Obrir xat
1
Tens dubtes?
Hola! Et podem ajudar en alguna cosa?