Educa als nens pel respecte a la naturalesa

Comparteix

Compartir en facebook
Compartir en linkedin
Compartir en twitter
Compartir en email

Educa als nens pel respecte a la naturalesa

En un món cada vegada més contaminat és essencial ensenyar els nens a respectar el medi ambient, a estimar la naturalesa i als animals. Per això, gaudir-ne des de ben petits és essencial perquè l’experimentin i entenguin el per què respectar-la.

Què cal ensenyar-los des del principi?

– Cuidar l’entorn més proper: és a dir, no fa falta anar-se a la muntanya o a gaudir d’un càmping per saber respectar el mitjà. Una cosa tan senzilla com llençar un paper a la paperera o cuidar el parc que aneu cada dia és important perquè coneguin el respecte per les coses més quotidianes de la seva vida.

– Respecte als éssers vius: respecte a animals i plantes tenint en compte les necessitats que tenen tant la flora com la fauna. Tenir cura de les mascotes o plantes a casa és un gran aprenentatge.

– Reciclar: ensenyant als més petits a saber separar les escombraries i portant-la als contenidors específics. A més a més, és millor no adoptar practiques consumistes ensenyant-los a reparar unes coses i reutilitzar unes altres.

– Anar a entorns naturals: anar a granges, fer rutes, explorar zones, conèixer paisatges és una forma de potenciar el contacte amb la naturalesa. A més a més, pots aprofitar situacions que sorgeixin al vostre passeig per parlar de la situació que viuen els boscos o sobre la contaminació de l’actualitat.

– Estalvi: ensenyar-los a reduir els consums del dia a dia d’aigua i llum. Com, per exemple, tancar aixetes i apagar llums quan no és necessari.

– Contaminació: explicar-los com algunes accions que fem tots nosaltres augmenten la contaminació del medi ambient i explicar-los com poden contribuir per disminuir-la.

 

Encara que els nens hagin d’aprendre-ho, lluitar pel benestar del medi ambient és cosa de tots. Els nens han de veure actituds als més grans per tenir exemples positius, necessiten models en els quals puguin fixar-se per repetir actituds.

Des d’Activitats Garrotxa us animem que feu tot tipus d’activitats amb la naturalesa, nosaltres tenim una llarga llista. No ho dubtis, gaudeix dels animals i l’entorn amb nosaltres.

Mes noticies

Obrir xat
1
Tens dubtes?
Hola! Et podem ajudar en alguna cosa?