Com se celebra als altres països el dia de Reis?

Comparteix

Compartir en facebook
Compartir en linkedin
Compartir en twitter
Compartir en email

Com se celebra als altres països el dia de Reis?

Estem ansiosos per l’arribada dels reis mags. El dia 5 els carrers s’ompliran d’alegria i il·lusió al pas de la cavalcada de les seves majestats. Però saps com se celebra aquesta nit en altres punts del món? Volem acostar-te una mica més als costums que es viuen a països com el Brasil, Itàlia o Alemanya.

– Brasil: en moltes zones de l’interior d’aquest país es realitza la coneguda “Folia do Reis”. El dia 5 de gener, grups de persones surten a peu, a cavall o amb vaixell a visitar les cases cantant en vers totes les històries dels viatges que van realitzar els Reis Mags quan seguien a l’estrella que els portava a Belém.

– Itàlia: al nostre país veí, no existeixen els Reis Mags, sinó que gaudeixen de la Bruixa Befana, que vola amb la seva escombra deixant els regalsi dolços als mitjons de tots els nens.

– Rússia: Tenen al Ded Moroz, l’avi de l’hivern, tot i que també es celebra aquesta tradició a Bulgària o Sèrbia. Ell al costat de la seva néta, Snegúrochka, la donzella de la neu, són els encarregats de repartir els regals per any nou.

– Puerto Rico: com mana la tradició els nens recullen grama perquè s’alimentin els camells de Ses Majestats. Aquesta la col·loquen en una caixa sota el llit i al matí següent en aquesta caixa apareixen els seus regals.

– el Perú: la tradició de donar regals als nens es va deixar de practicar fa anys, però el que continua sent habitual és realitzar una celebració mentre es desmunten els pessebres.

– Filipines: en alguns llocs d’aquest país, els nens pengen les seves sabates a l’exterior de casa seva, trobant al matí següent, dolços i diners.

– Alemanya, Eslovàquia i Polònia: un mes abans de l’arribada dels Reis Mags al nostre país esperen a Nikolaustag.

Encara que les tradicions siguin diferents, la il·lusió i els somriures dels nens són les mateixes. Feliç nit de reis!

Mes noticies

Obrir xat
1
Tens dubtes?
Hola! Et podem ajudar en alguna cosa?