Com fer front a la tornada al cole

Comparteix

Compartir en facebook
Compartir en linkedin
Compartir en twitter
Compartir en email

Com fer front a la tornada al cole

Acaben les vacances per gairebé tots, tornem a la rutina, a la feina i al cole. Després de passar un estiu de platja, piscina, descans, jocs i tot tipus d’activitats, els nens tornen a fer front a les seves responsabilitats, adaptar-se als nous horaris i tornar a veure als seus amics i professors. És veritat que els nens poden arribar a tenir una muntanya d’emocions al enfrontar-se de nou a la seva rutina després de tant temps de descans. Els pares poden ajudar-los a portar millor aquesta evolució i que s’adaptin tan bé com sigui possible.

Com ajudar-los?

– Anar-se’n a dormir el més relaxats possible és molt positiu. Un bany abans de dormir, llegir el seu conte preferit o escoltar música relaxant són activitats que ajuden al nen a descansar millor el dia abans de la tornada al col·legi.

– Aixecar-se amb temps. Preparar-se sense presses per fer front al dia amb calma. Respectar el temps dels més petits per preparar-se sense manar-los pressa. Podreu dedicar-vos més a ells i veure com són les seves reaccions per anar al col·legi i veure si hi ha algun tipus de problema per resoldre-ho al més aviat possible.

– La comunicació amb els nens és essencial per entendre’ls. Que t’expliqui com van sent els seus primers dies de col·legi, i veure si està tot bé o si el nen se sent atabalat, nerviós o trist.

– Involucra’t en el dia a dia del teu fill. És important escoltar-lo i comprendre tot el que expliqui, interessar-te pels seus companys, amics o les activitats que ha realitzat és molt important per a ells. Els ajuda a anar acceptant la rutina.

– No allargueu els comiats, com més curts millor, és més positiu per al petit. I sempre comiats positius alegres i amb un somriure, el nen ha d’entendre que és alguna cosa bona i positiva per a ell.

I si voleu desconnectar… A Activitats Garrotxa us esperen les nostres activitats tot l’any. Feliç tornada al cole.

Mes noticies

Obrir xat
1
Tens dubtes?
Hola! Et podem ajudar en alguna cosa?