¡Calçotada a la nostra zona de picnic!

Comparteix

Compartir en facebook
Compartir en linkedin
Compartir en twitter
Compartir en email

¡Calçotada a la nostra zona de picnic!

Ha arriba la època de Calçots! El millor moment per ajuntar-te amb els teus amics i família al voltant d’una barbacoa i quedar-te ben tip. Després de la gran Festa de la Calçotada de Valls, que marca l’inici de la temporada alta del seu consum, la compra d’aquests es dispara. Encara que realment la temporada no comença al gener, com molts pensen, si no que comença al novembre i s’acaba a l’abril. Des de Càmping Ecològic Lava, volem ajudar-te a preparar una autentica barbacoa a la nostra zona de picnic habilitada.


Però com es preparen els calçots per a una barbacoa?

Evidentment hi ha més teca que els acompanya, com és el xai o unes botifarres. Però volem ajudar-te que els calçots et quedin al punt:

• Primer, si els has comprat dies abans de quedar amb els teus amics o familiars has de conservar-los, encara que no et preocupis massa, si ho fas bé poden durar fins a dues setmanes. El més recomanable és deixar-los en un lloc fresc, sec i dempeus. Oblida’t de guardar-los en bosses de plàstic, fermentarien i hauries de llençar-los. 

• Per preparar-los, el dia de la barbacoa, es tallen les fulles verdes per igualar el seu tamany. Quan el foc és viu, posa’ls a la graella. Recorda apartar-los del foc per poder girar-los. Fes això un parell de vegades perquè no se’t cremin. Sabràs que estan al punt quan estiguin blancs de la punta i negres per la part de fora.

• Perquè aguantin la calor, ja que se’n solen fer bastants, el millor és agrupar-los i guardar-los en paper de diari fins el seu consum. 

• És important no oblidar-se de la salsa que acompanyen als calçots, la típica salsa romesco. Ara, es pot comprar preparada en qualsevol supermercat, però el més tradicional és que algú se n’encarregui de fer-la. És fàcil de fer ja que els ingredients són bàsics i es poden trobar molt fàcilment: ametlles, avellanes, tomàquets rostits, alls rostits, nyora o pebrot sec, oli, vinagre, julivert i sal. Les quantitats que s’utiltzin dependran de la quantitat que necessitis preparar. 


Al Càmping Ecològic Lava, una de les activitats que es poden realitzar són les barbacoes. Comptem amb una zona exclusiva per a elles. Per això, si tens pensat en fer una calçotada aviat i necessites un lloc, vine a descobrir la nostra àrea pícnic.

Mes noticies

Obrir xat
1
Tens dubtes?
Hola! Et podem ajudar en alguna cosa?