Els grans beneficis de fer activitats amb cavalls

Comparteix

Compartir en facebook
Compartir en linkedin
Compartir en twitter
Compartir en email

Els grans beneficis de fer activitats amb cavalls

Muntar a cavall és una de les activitats que més ens sol·liciten a activitats garrotxa. Amb els nostres cavalls es poden donar grans passejos, rutes inoblidables i més que increïbles recorreguts en plena naturalesa. Aquesta experiència la poden fer tant nens com a adults i és molt enriquidora per a el cos i la ment. Els beneficis de muntar a cavall són múltiples, sobretot si gaudiu de la naturalesa, els animals i amants l’esport.

Beneficis físics i psicològics:

Però quins són els benèfics que podem aconseguir amb aquesta activitat?

  • Millora la postura: amb aquesta activitat el nostre tronc es manté recte, afavorint la nostra postura. A més, millora l’equilibri.
  • Afavoreix la circulació sanguínia del genet: el cavall sempre té una temperatura corporal més alta que la nostra i això repercuteix de manera positiva a la nostra circulació.
  • Redueix la rigidesa dels músculs i la tensió dels mateixos, regulant així el to muscular.
  • Enforteix, sobretot, la musculatura de l’abdomen i de l’esquena.
  • Si es práctica de manera regular també és beneficios per enfortir el cor.
  • Beneficia a la nostra coordinació motriu i als reflexos. Això succeeix perquè cal estar pendent en tot moment dels canvis del cavall, els seus ritmes i les alteracions de l’entorn natural.
  • Augmenta la confiança en un mateix ja que ens ajuda a superar pors. Ajuda a l’autocontrol i puja el grau d’autoestima. Quan es munta a cavall s’ha de confiar en el cavall, però també en la persona que el munta que ets tu mateix, tots dos sou un equip.
  • En millorar la nostra capacitat de concentració, beneficia també a la nostra memòria.

El contacte amb els animals sempre és positiu, les teràpies amb ells cada vegada són més freqüents, sobretot en problemes amb autisme, de conductes o certs traumes. A activitats Garrotxa coneixem la importància d’aquests animals i per això ens encanta treballar amb ells. Vine a descobrir-los! Tenim diferents rutes a la teva disposició, tria la teva.

 

Mes noticies

Obrir xat
1
Tens dubtes?
Hola! Et podem ajudar en alguna cosa?