Una ruta de senderisme recomanada a la Garrotxa

Comparteix

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Una ruta de senderisme recomanada a la Garrotxa

Si tens pensat venir uns dies a la Garrotxa per relaxar-te al meravellós entorn natural d’aquesta comarca de Catalunya, no et pots perdre el volcà de Santa Margarida. En aquest volcà podràs pujar fins a dalt de les seves parets i visitar el gran cràter de centre, on trobem la petita ermita romànica de Santa Margarida de Sacot.

A més, és una activitat molt recomanada per passar el dia amb els amics, la parella o amb la família. I l’únic que et caldrà serà un bon calçat, una vestimenta còmoda i una motxilla amb l’indispensable, ja que la ruta no és molt llarga. En concret, serà de 3 quilòmetres comptant l’anada i la tornada, amb una durada d’1 hora aproximadament. Pel que és una ruta bastant fàcil i ràpida de fer.

Ruta el volcà de Santa Margarida

Sortida des de l’aparcament Santa Margarida

Per començar la ruta ens desplaçarem fins a l’aparcament de Santa Margarida, on deixarem el nostre vehicle aparcat. Aquest aparcament està situat a la carretera GI-554 de Santa Pau. Per identificar-la veurem una gran esplanada asfaltada a un costat de la carretera o bé una sortida en forma de rotonda.

Un cop esteu tots els participants reunits podreu començar la ruta, haureu de prendre el camí que hi ha a mà dreta quan entres al pàrquing. És un camí de terra molt ampli i que està en perfectes condicions per caminar, i fins i tot per entrar amb vehicles.

Una vegada aneu avançant us trobareu amb diferents senyals que marquen el camí correcte. L’únic que haureu de fer és seguir-les fins a arribar fins a dalt del cràter. Perquè us guieu millor, el pendent que haureu d’agafar és molt recte i us portarà gairebé fins a dalt de tot. Aquest pendent acabarà en una bifurcació en el qual anirem per l’esquerra, que és el camí més curt. Si voleu caminar una mica més, llavors, millor anar pel camí de la dreta.

Arribar al cràter de Santa Margarida

Quan arribeu al capdamunt, haureu de baixar un petit camí que us portarà fins al centre del cràter, on hi ha l’ermita de Santa Margarida. Si voleu visitar-la, el millor és que us informeu dels horaris abans de fer l’excursió. D’aquesta manera podreu viure una experiència més completa.

La tornada

Per tornar, el que us recomanem, és que aneu per la mateixa ruta per la qual heu pujat, ja que així no us perdreu pel camí. Tot i això, arribareu a l’aparcament en 30 minuts com a molt.

I si en el vostre cas no voleu caminar per camins, sempre podeu contactar amb nosaltres per veure alguns dels volcans de la Garrotxa. En Activitats Garrotxa som experts en aquesta zona i sabem on estan els millors punts per anar amb el nostre tren sobre rodes.

Mes noticies

Obrir xat
1
Tens dubtes?
Hola! Et podem ajudar en alguna cosa?