Quina ruta fer a la Garrotxa

ruta a la garrotxa

Comparteix

Compartir en facebook
Compartir en linkedin
Compartir en twitter
Compartir en email

Quina ruta fer a la Garrotxa

 Si tens pensat venir uns dies a la Garrotxa per relaxar-te al meravellós entorn natural d’aquesta comarca de Catalunya, no et pots perdre el volcà de Santa Margarida. Per això des de Activitats Garrotxa t’expliquem una ruta recomanada a la Garrotxa per poder visitar aquest volcà. En aquest volcà podràs pujar fins a dalt de les seves parets i visitar el gran cràter de centre, on trobem la petita ermita romànica de Santa Margarida de Sacot.

A més, és una activitat molt recomanada per passar el dia amb els amics, la parella o amb la família. L’únic que et caldrà serà un bon calçat, una vestimenta còmoda i una motxilla amb l’indispensable. Això es dona pel fet de que la ruta no es molt llarga. En concret, serà de 3 quilòmetres comptant l’anada i la tornada, amb una durada d’1 hora aproximadament. Pel que és una ruta bastant fàcil i ràpida de fer. També tens l’opció de passar la nit a Càmping Lava on tindràs més activitats per descobrir.

Ruta recomanada a la Garrotxa: Volcà de Santa Margarida

Sortida des de l’aparcament Santa Margarida

Per començar la ruta ens desplaçarem fins a l’aparcament de Santa Margarida, on deixarem el nostre vehicle aparcat. Aquest aparcament està situat a la carretera GI-554 de Santa Pau. Per identificar-la veurem una gran esplanada asfaltada a un costat de la carretera.

Un cop esteu tots els participants reunits podreu començar la ruta, haureu de prendre el camí que hi ha a mà dreta quan entres al pàrquing. És un camí de terra molt ampli i que està en perfectes condicions per caminar.

Una vegada aneu avançant us trobareu amb diferents senyals que marquen el camí correcte. L’únic que haureu de fer és seguir-les fins a arribar fins a dalt del cràter. Perquè us guieu millor, el pendent que haureu d’agafar és molt recte i us portarà gairebé fins a dalt de tot. Aquest pendent acabarà en una bifurcació en el qual anirem per l’esquerra, que és el camí més curt. Si voleu caminar una mica més, llavors, millor anar pel camí de la dreta.

Arribar al cràter de Santa Margarida

Quan arribeu al capdamunt, haureu de baixar un petit camí que us portarà fins al centre del cràter, on hi ha l’ermita de Santa Margarida. Si voleu visitar-la, el millor és que us informeu dels horaris abans de fer l’excursió. D’aquesta manera podreu viure una experiència més completa.

La tornada

Per tornar d’aquesta ruta recomanada a la Garrotxa, heu d’anar per la mateixa ruta per la qual heu pujat. Això facilitarà la vostra experiència, ja que així no us perdreu pel camí. Tot i això, arribareu a l’aparcament en 30 minuts com a molt.

I si en el vostre cas no voleu caminar per camins, sempre podeu contactar amb nosaltres per veure alguns dels volcans de la Garrotxa. En Activitats Garrotxa som experts en aquesta zona i sabem on estan els millors punts per anar amb el nostre tren sobre rodes.

També cal destacar que si vols expandir la teva experiència, podràs optar per anar a Lava Parc, on t’esperaran amb els braços oberts.

Mes noticies

Obrir xat
1
Tens dubtes?
Hola! Et podem ajudar en alguna cosa?