Senderisme en vies romanes per la Garrotxa

Comparteix

Compartir en facebook
Compartir en linkedin
Compartir en twitter
Compartir en email

Senderisme en vies romanes per la Garrotxa

Fa més de 20 segles, els romans van prendre la decisió de conquerir la península ibèrica, quan en aquell temps era territori dels cartaginesos. Per això, el que van fer va ser entrar pels Pirineus catalans i assentar-se en la província de Girona, en concret a l’antiga ciutat d’Empúries, ja que era un punt estratègic molt bo.

Poc a poc els romans van anar fent aliances amb algun poble iber i així poder començar a prendre el control sobre l’actual comunitat autònoma de Catalunya. Quan es van anar assentant més pobles romans, van anar conquistant progressivament tota la Península Ibèrica fins que Cartago, l’actual Cartagena, va caure. Cartago era la ciutat més important dels cartaginesos, i per això van perdre la guerra quan aquesta va caure en mans dels romans.

Per sort, a dia d’avui, encara trobem restes arqueològiques d’aquest gran imperi que va ser capaç de conquerir gairebé tot el continent europeu. Alguns d’ells els podem trobar a la mateixa província de Girona, on trobarem l’origen dels romans a la nostra península. I avui us comentarem un dels llocs que es conserva molt bé, tot i que no és molt conegut. I això és una cosa bona, ja que així es pot conservar el seu estat en el temps.

Aquest lloc és la Via Romana de Capsacosta. Tota una obra de l’enginyeria romana, per la seva gran dificultat de construcció en el terreny muntanyós de la Garrotxa. Aquesta via està habilitada encara, però només per fer senderisme. Sens dubte és una de les millors activitats que podeu fer a l’aire lliure durant un dia de Sol.

I diem durant un dia perquè no és una ruta curta. En total té una distància de 8,55km, els quals comencen des de Sant Pau de Segúries fins a Sant Salvador de Bianya. A diferència d’altres rutes senderistes, la Via Romana de Capsacosta, no és una ruta circular, de manera que haureu de tenir en compte que si la voleu fer, haureu de fer un camí d’anada i un de tornada fins al vostre cotxe.

Nosaltres creiem que la millor manera de fer aquesta ruta és des de Sant Salvador de Bianya, ja que serà tot pujada durant l’anada, i després quan torneu cansats serà tot baixada. El temps mitjà que es triga a fer la ruta d’anada i tornada caminant és de més o menys 2 hores, tenint en compte que porteu un ritme normal.

Equipament per fer senderisme a la Via Romana de Capsacosta

El que necessitareu per fer aquesta fantàstica ruta romana caminant serà el següent:

  • Un mòbil per si us perdeu enmig de la natura
  • Una motxilla per portar els vostres objectes
  • Aigua
  • Una mica de menjar per si us entra gana
  • Calçat còmode i adequat per caminar per terrenys muntanyosos
  • I si és hivern per la tarda, no està de més portar una llanterna per si es fa de nit

Si el que voleu és fer la ruta al matí us aconsellem que reserveu taula al restaurant Lava, perquè a l’endemà no us preocupeu pel menjar i pugueu recuperar forces després de la caminada.

Mes noticies

Obrir xat
1
Tens dubtes?
Hola! Et podem ajudar en alguna cosa?