Curiositats sobre els ponis

curiositats sobre els Ponis en la garrotxa

Comparteix

Compartir en facebook
Compartir en linkedin
Compartir en twitter
Compartir en email

Curiositats sobre els ponis

Si hi ha alguna cosa que ens agrada a Activitats Garrotxa és cuidar, observar i gaudir amb els nostres animals! Per això, hem decidit escriure aquest article sobre algunes curiositats sobre els ponis, perquè conegueu aspectes interessants i curiositats sobre aquests adorables animals.

Primer de tot, i per més obvi que sembli, hem d’aclarir que un poni no és un cavall. La diferència principal es que les potes són més curtes, amb una altura inferior i tenen el cap més petit. Si aquests mesuressin més de 148 cm d’alçada es considerarien cavalls comuns. Els ponis més petits mesuren menys de 127 cm i els més grans fins a 148 cm.

Existeixen 55 races de ponis, van des del més petit, el Shetland, fins a un dels que té més història, l’Exmoor. Antigament els ponis d’aquesta raça eres utilitzats pels antics pobladors de la Gran Bretanya abans de l’ocupació romana. Després, aquests animals van ser domesticats i fets servir en diferents feines al llarg de tot l’Hemisferi Nord. S’utilitzaben principalment en la conducció i el transport de mercaderies.

Les races més pures i primitives dels ponis sovint conserven alguns aspectes dels equins primitius. Un exemple serien les ratlles al llarg del llom o les potes, o les crineres espesses

L’estudi dels orígens dels cavalls actuals demostra que els seus avantpassats posseïen una talla similar a la dels ponis. La domesticació i selecció humana va propiciar que anés millorant l’espècie i aconseguissin una major altura, fins a arribar a les dimensions que avui tenen.

Els ponis a Activitats Garrotxa

Actualment, amb els ponis practiquem equitació, especialment per als nens. Per la seva mida són més fàcils de muntar pels infants que amb els cavalls. A Activitats Garrotxa oferim passejos amb poni per als més petits, amb els que podem descobrir el volcà Croscat tots junts.paseo con ponis

No tingueu por, pares! Que un dels aspectes que ha aconseguit encisar a pares i nens és precisament el caràcter del poni: mostren sempre un comportament afable i dòcil en la relació amb l’ésser humà. Són animals molt propers a l’home, a més de ser agraïts amb els detalls i els gestos que els puguis donar.

Per a la majoria dels ponis, el que més temps porta al cuidador és el seu pèl. Tant la cua com el serrell requereixen raspallats constants i caldrà retallar-los periòdicament. A més, cal parar atenció a les seves peülles, que encara que són més robustes que les dels cavalls, i tenen una ferramenta amb certs aspectes diferents.

Són animals herbívors, s’alimenten exclusivament de plantes. Com el cavall, aquest mamífer té la mateixa dieta, aliments concentrats i amb molta fibra.

Ara que ja sabeu més curiositats sobre els ponis, perquè no us animeu a passejar amb ells a Activitats Garrotxa? Animeu-vos!

Mes noticies

Obrir xat
1
Tens dubtes?
Hola! Et podem ajudar en alguna cosa?