Beneficis de muntar a cavall a la Garrotxa

beneficis de muntar a cavall a la Garrotxa

Comparteix

Compartir en facebook
Compartir en linkedin
Compartir en twitter
Compartir en email

Beneficis de muntar a cavall a la Garrotxa

Muntar a cavall és una de  les activitats més saludables que podem fer, tant físicament com mentalment. Per això volem parlar sobre tots els beneficis de muntar a cavall  i de les passejades en cavall per entorns naturals,com per exemple en la Garrotxa, ja que és un tipus d’activitat que ens aportarà una experiència que cap altre esport o activitat és capaç de transmetre.

Beneficis físics de muntar a cavall

  • Millora la capacitat respiratòria

Muntar a cavall millora la capacitat respiratòria, ja que canalitzem l’aire de forma suau i progressiva. D’aquesta forma entra més oxigen als nostres pulmons i amb el temps augmentem la nostra capacitat de resistència.

  • Millora la nostra postura

Quan muntem a cavall sempre hem de tenir una bona postura per evitar caigudes o que el cavall perdi l’equilibri. Per això és molt important anar sempre rectes i còmodes. A més, si no anem amb una bona postura es poden ocasionar lesions a l’esquena. 

  • Regula el to muscular

Como que hem de fer força per estar estables a sobre del cavall, els nostres músculs sempre estan tensos, i per tant, estan experimentant estímuls constantment. Per això, aquesta activitat és capaç de regular el to muscular del nostre cos.

  • Millora la circulació de la sang

Com que el cavall sol estar a una temperatura més elevada que la de un humà, a l’estar a sobre es transmet la seva calor corporal de forma tèrmica. Això el que fa és que la nostra temperatura augmenti i, per tant, la nostra circulació sanguínia sigui més ràpida.

  • Millora els reflexes i la coordinació

Això és gracies a que el cavall i nosaltres formen un equip, i ens hem de coordinar per reaccionar a imprevistos i coordinar-nos durant el camí.

beneficis de muntar a cavall

Beneficis psicològics de muntar a cavall

  • Millora l’autocontrol 

Quan muntes en cavall has de controlar molts els teus moviments i el cavall, per això és molt important tenir un bon autocontrol i no fer moviments estranys que puguin sorprendre a l’animal, ja que podem tenir un bon ensurt. 

  • Millora la confiança 

Gràcies a que et veus capaç de dirigir a un animal de forma tranquil·la i sense moviments bruscos.

  • Millora l’autoestima

Et veus capaç de controlar un animal amb els teus moviments. A més a més pots crear un vincle que augmenti la confiança i la coordinació.

Ara que ja saps tots els beneficis de muntar a cavall a la Garrotxa, vine a Activitats Garrotxa i gaudeix d’aquests animals i molts més!

Mes noticies

Obrir xat
1
Tens dubtes?
Hola! Et podem ajudar en alguna cosa?