Beneficis de muntar a cavall a la Garrotxa

Comparteix

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Beneficis de muntar a cavall a la Garrotxa

Muntar a cavall és una de  les activitats més saludables que podem fer, tant físicament com mentalment. Per això volem parlar sobre les passejades en cavall per entorns naturals, com per exemple en la Garrotxa, ja que és un tipus d’activitat que ens aportarà una experiència que cap altre esport o activitat és capaç de transmetre.

Beneficis físics de muntar a cavall

Millora la capacitat respiratòria

Muntar a cavall millora la capacitat respiratòria, ja que canalitzem l’aire de forma suau i progressiva. D’aquesta forma entra més oxigen als nostres pulmons i amb el temps augmentem la nostra capacitat de resistència.

Millora la nostra postura

Quan muntem a cavall sempre hem de tenir una bona postura per evitar caigudes o que el cavall perdi l’equilibri. Per això és molt important anar sempre rectes i còmodes. A més, si no anem amb una bona postura es poden ocasionar lesions a l’esquena. 

Regula el to muscular

Como que hem de fer força per estar estables a sobre del cavall, els nostres músculs sempre estan tensos, i per tant, estan experimentant estímuls constantment. Per això, aquesta activitat és capaç de regular el to muscular del nostre cos.

Millora la circulació de la sang

Com que el cavall sol estar a una temperatura més elevada que la de un humà, a l’estar a sobre es transmet la seva calor corporal de forma tèrmica. Això el que fa és que la nostra temperatura augmenti i, per tant, la nostra circulació sanguínia sigui més ràpida.

Millora els reflexes i la coordinació

Això és gracies a que el cavall i nosaltres formen un equip, i ens hem de coordinar per reaccionar a imprevistos i coordinar-nos durant el camí.

Beneficis psicològics de muntar a cavall

Millora l’autocontrol 

Quan muntes en cavall has de controlar molts els teus moviments i el cavall, per això és molt important tenir un bon autocontrol i no fer moviments estranys que puguin sorprendre a l’animal, ja que podem tenir un bon ensurt. 

Millora la confiança 

Gràcies a que et veus capaç de dirigir a un animal de forma tranquil·la i sense moviments bruscos.

Millora l’autoestima

Et veus capaç de controlar un animal amb els teus moviments i pots crear un vincle que augmenti la confiança i la coordinació.

Muntar a cavall pot ser una experiència fantàstica per compartir!

Mes noticies

Obrir xat
1
Tens dubtes?
Hola! Et podem ajudar en alguna cosa?